Aslında çok kolay birşey ama insan aradımı bulamıyor. Bulmuşken bari siteme yazayımda hem ihtiyacı olanlar faydalansın, hem de bi daha lazım olursa çok arama gereği duymam. Konuyu kısaca özetleyeyim; WordPress’de “Araçlar” menüsü altındaki “İçeri aktar” bölümünden elinizdeki xml dosyasını içeri aktarmak istediğinizde standart upload limiti 2mb’a takılırsınız. Yada Ortam kütüphanesine bir resim yüklemeye kalktığınızda 8 mb limitine takılırsınız.
İşte bu sorunlardan kurtulmamız gerektiğinde aşağıdaki yolları deneriz.
Birinci yol; htaccess dosyasına limit arttıran php_value kodunu eklemek;
php_value upload_max_filesize 64M php_value post_max_size 64M php_value max_execution_time 300 php_value max_input_time 300
Eğer host firmanız htaccess içineki php_value kodlarını, güvenlik nedeniyle engellerse bu işlemi hayata geçirdiğinizde sitenizin yerinde 500 internal server error hatası ile karşılaşırsınız. İşte o zaman ikinci yola, yani php.ini dosyası ile limiti arttırmaya geçersiniz..
İkinci yol; php.ini dosyası..
Eğer xml yüklemeyi deneyip hata aldıysanız “wp-content” altında “uploads” klasörüne 777 izinlerini verin ve ardından masaüstüne yeni not belgesi oluşturup içine aşağıdaki kodları ekleyin. Sonrada dosyayı “wp-admin” klasörü içine atıp ismini “php.ini” olarak değiştirin. İçeri aktarma menüsünde 2m yerine sizin girdiğiniz değer varsa işlem başarılıdır.
upload_max_filesize = 10M post_max_size = 10M
Üçüncü yol; functions.php dosyası..
Yukarıdaki yollar işinize yaramaz ise, temanızın functions.php dosyasını masaüstüne çekip içerisinde uygun bir yere aşağıdaki kodu ekleyin. Bu kod sayesınde upload limitini istediğiniz gibi azaltıp ve arttırabilirsiniz.
add_filter( 'upload_size_limit', 'wpse_70754_change_upload_size' ); function wpse_70754_change_upload_size() { return 1000 * 1024; }
yorum yazarı “mustafa”;
3.yoldaki kod çalışıyor, koddaki 1000 değeri 1000kb ‘ı temsil ediyor sıfırları arttırarak limiti büyültüyorsunuz ör. 10000 = 10 mb
@Sedat; Merhaba. Sorunun tam kaynağını şuan bilemiyorum ama ihtimaller şunlar;
1.) wp-content/uploads klasörünün izinleri hatalıdır. (İzinlerin 755/777 olup olmadığını kontrol edin)
2.) Host paketinizin işletim sistemi Linux değil de Windows'dur. (Linux'e geçiş yapın yada Windows için gerekli düzenleme neyse onu yapın)
3.) Yada düşük ihtimal ama host firmasının sunucularında bir arıza/gecikme vardır.. (Bunu host sağlayıcı bilebilir. Sorunu onlara iletip çözüm talebinde bulunun)
3 yol oldu kardes cok saol
teşekkürler
3.yoldaki kod çalışıyor, koddaki 1000 değeri 1000kb ‘ı temsil ediyor sıfırları arttırarak limiti büyültüyorsunuz ör. 10000 = 10 mb
Merhaba,
Bu kodları admin dashboard taki düzenleyici içerisinden ilgili kodların arasına yazıp güncelleyerek de yapabilir miyim?
Zira bilgisayara indirmek ya da FTP ile yüklemek vs konusunda bir fikrim yok.
@nesha; Merhaba. Üçüncü yoldaki kodları kullanarak düzenleyici de Tema İşlevleri functions.php‘yi düzenleyerek yapabilirsiniz.
İkinci yöntem işe yaradı üçüncü yöntemde yüklenirken php.ini hatası verdi
saol dostum sayende hallettim teşekkürler.
Tam umudu keselim derken 3. yol calisti tskler