İnşallah konuyla alakalı bir başlık atabilmişimdir. Aklıma başka bir şey gelmedi, çünkü benim için telefonumun yan fiziksel butonları hep çok önemli ve hep kıymetlidir. Ve bu, geçmişte bir telefonumda power tuşunun basılı kalması vakası ile karşılaştığımdan beri böyle devam ediyor. Yani ne zaman elime bir telefon geçse, illa ki tuşlarını sanallaştırmanın yollarını arıyorum. Çünkü bu butonlara ne kadar az basarsam, o kadar uzun ömürlü olurlar!
Mesela telefonumda hep iki taraflı kılıf vardır. Ekran zaman aşımı hep 1 dakika altındadır. Always on display kullanırım ama bu ekran devamlı açık olmaz. Ekran 1 dakikadan önce uyuyacaksa, ekrandaki sanal buton ile uyuturum. Alt navigasyon tuşlarım hep gizlidir. Ve konuyla alakalı şekilde, ses açma kapatma için Bottom Quick Settings gibi uygulamalar kullanırım.
Bottom Quick Settings, 2018 senesinde yayınlanmış bir uygulama. En son güncelleme tarihi Temmuz 2022. Fakat uygulamanın güncelleme alıp getireceği pek bir şey de yok diyebilirim. Yani gayet yeterli.
Peki Ne Yapıyor Bu Uygulama?
Bu uygulama, ekranınıza ikinci bir hızlı ayarlar menüsü ekliyor. Bu menüde istediğiniz gibi özelleştirmeler yapabiliyor, istediğiniz uygulamaları ekleyebiliyor, istediğiniz kısayolları, bağlantıları bile buraya koyabiliyor ve birkaç farklı tema, ikon ile görünümünü asıl hızlı erişim menünüzle ikizleştirebiliyorsunuz.
Tabi burada en büyük artısı, bu menüye ses kontrol tuşları ekliyor olması! Çünkü çoğu orijinal hızlı erişim menüsünde ses kontrol butonları olmuyor, sadece sessiz, titreşim gibi basit seçimler yapabiliyorsunuz. Acilen medya sesi kısmanız, bildirimleri kısmanız gerekiyorsa, fiziksel ses butonlarını kullanıyorsunuz. Bende bunu sevmediğim için, bu uygulamayı telefonumda demirbaş olarak barındırıyorum.
Eğer aynı kafadaysak, sizde ses kontrollerini sanal butonlarla, hızlı bir şekilde yönetmek istiyorsanız, işte aradığınız uygulama;
>> Bottom Quick Settings
Uygulamayı indiriyorsunuz, açıyorsunuz, istediği izinleri sağlıyorsunuz ve ikinci hızlı erişim menünüzden ses ayarlarını kontrol etmeye başlıyorsunuz.
Diyelim ki Honor 70 gibi bir telefonunuz var ve bu telefonda sağ, sol alt kaydırma hareketleri başka işlevlere atanmış, hemen Bottom Quick Settings’i açıyor, Tutamaç ayarlarına gidiyor, istediğiniz yöne denk gelecek tutamaçın genişlik, yükseklik ve konum ayarlarını değiştiriyorsunuz.
Bunu yaptığınızda ne oluyor? Telefonunuzun normal kaydırma hareketleri çalışmaya devam ederken, tutamaçı sıkıştırdığınız bölge ikinci hızlı erişim menüsüne ait oluyor.
Böylece hem orijinal hızlı erişim menüsünü, hem orijinal sağ, sol, alt kaydırma hareketlerini, hem de ikinci ses kontrollü hızlı erişim menüsünü doya doya kullanmaya başlıyorsunuz.
Uygulamaya ait tanıtım videosunu ve benim şuan kullandığım alt ses kontrol menüsünü hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Yukarıda gördüğünüz gibi alt menüde sadece ses kontrollerini kullanıyorum. Fakat oraya isterseniz uygulamalar, saat vb ikonlar ekleyebiliyorsunuz. Yani birebir üst hızlı erişim menüsü ile aynı yapabiliyorsunuz.
Ses kontrol menüsünü, sol üst tarafa yerleştirdiğim görünmez buton ile açıyorum. Butonun konumunu, genişliğini ise söylediğim gibi Honor telefonun kendi kaydırma işlevlerini bozmayacak şekilde ayarladım ve sorun yaşamıyorum.
Ayrıca uygulamaya biraz para ödeyip, ekstra özelliklerde katabiliyorsunuz. Tabi amacınız benim gibi sadece ses kontrollerini sanallaştırmak ise, inanın buna gerek duymuyorsunuz.
Uygulama ile alakalı sorularınız, eklemek istedikleriniz varsa, veya bu uygulamadan daha iyisini bulduğunuzu düşünüyorsanız yorum olarak yazabilirsiniz.
Yorum Yaz