Github’da bulabileceğiniz en iyi ve ücretsiz iletişim formunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Geliştiricisi İceTimux. İletişim formu için harika bir iş çıkarmış ve ikisini bir arada zor bulduğumuz smtp özelliğiyle, Google’un recaptcha özelliğini php forma dahil etmiş. Formun domain altına kurulumu da çok basit ve zahmetsiz.
DİKKAT! 2015 senesinde paylaştığım bu ücretsiz script artık güncelleme almadığından güncel php sürümlerinde sorunlar çıkarabiliyor. Eğer ilk defa iletişim formu kuracaksanız veya mevcut script ile bir sorun yaşarsanız aşağıdaki bağlantıda paylaştığım güncel yeni iletişim formuna göz atabilirsiniz.
>> PHP 8.x Uyumlu, Smtp ve ReCaptcha Özellikli İletişim Formu
Php İletişim formunu aşağıdaki bağlantıdan indirin.
ReCaptcha api key için aşağıdaki bağlantıdan formu kuracağınız domaini kaydedin ve size verilen site key ile secret key’i alıp, config dosyasında gerekli alana yapıştırın. Ayrıca config.php dosyasındaki gönderen smtp ve alıcı adres ayarlarını da yapmanız gerekiyor. (Ayarlamaları resimde görebilirsiniz ama smtp için gmail adres kullanmanızı öneririm.)
Güncelleme: Bu iletişim formu ile Yandex smtp’de kullanabilirsiniz fakat doğru ayarı tutturamazsanız çalışmıyor. Bu sebeple ayarlama yaparken index.php dosyasındaki SMTPDebug seçeneğini false yerine true yapın, form üzerinden hataları takip edin. Mesela tanımlı Yandex maile daha önce giriş yapmadıysanız, sözleşmeyi kabul etmediğinizden mailler gönderilemiyor olabilir. Önce Yandex üzerinden bu mail adresine giriş yapıp sözleşme ve kişisel ayarlamaları tamamlayın.
Ayrıca gönderici mail şifresi yanlış, port ayarları hatalı olabilir. Başka sorunlar olabilir. Hepsini debug ile izleyin.
Güncel olarak kullandığım Yandex smtp ayarlarında önemli kısımlar şunlar;
- smtp host; smtp.yandex.com.tr
- SMTPSecure; ssl
- smtp port ise; 465
İndex.php’deki SetFrom mail adresi ile config.php’deki senderEmail adresi aynı. Mailler sorunsuz iletiliyor.
Türkçeleştirme içinde index.php dosyasında 12, 53 ve 69. satırdan sonrasına bakmalısınız. Zaten çok fazla çevirilecek birşey yok.
Tasarım responsive özellikte olduğundan mobil cihazlarda da kötü bir görünüm sunmuyor. Sorularınız olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz.
- Aynı sistemi host sağlayıcınızın dahili smtp ayarlarıyla da kullanabilirsiniz. Dahili mail smtp bilgilerini config.php ve index.php’de gerekli yerlere girmeniz yeterli. (465 port ssl kullanın.)
- Outlook’da yaşanan tr karakter hatası için index.php’de smtp ayarları arasına $mail->CharSet = ‘UTF-8’; eklemesi yapın.
- Maillerin spama gitmemesi için aşağıdaki kısmı mail adresiniz olarak değiştirin. Güvenilir bir mail adresiniz varsa mailler spama düşmez.
$mail->SetFrom($_POST['emailid'], $_POST['fullname']); $mail->SetFrom('iletisim@sitem.com', $_POST['fullname']);
>> Web Tasarım ile Uğraşanlar için Faydalı Bağlantılar
>> “PHPMailerAutoload.php on line 45” Hatası ve Çözümü
Yorum Yaz