Genelde yazılarımda bolca detay veririm fakat bu yazımda biraz özet geçeceğim. Amacım, şuan benimde severek kullandığım Linux Mint’in iso dosyası ve onu yüklerken kullandığım iso yazdırma aracını el altında bulundurmak, 5 dakikalık boşlukta Linux Mint yüklemeye niyetlenen arkadaşlarında işini kolaylaştırmak. Fakat sorularınız olursa yorum olarak yazabilirsiniz.
Linux Mint XFCE Türkçe İso Dosyası ve Etcher!
Daha önce Windows alternatifi Ubuntu, Pardus, Prime os, Phoenix os ve Android x86 yükleyip kullanmış birisi olarak artık son durağım Linux Mint diyebilirim. Şuan için kendisinden çok memnunum ve diğerlerinde almadığım performansı alıyorum. Eğer imkanınız varsa, sizlere de Linux Mint yükleyip denemenizi öneriyorum.
Eğer bir gün Linux Mint yüklemeye niyetlenirseniz, indirmeniz gereken iso dosyası ve iso dosyasını usb belleğe yazmanıza yarayacak uygulamayı da hemen aşağıda paylaşıyorum.
>> Güncel Linux Mint iso Dosyası
İso dosyasının boyutu 1.8 gb gibi bir şey..
Son sürüm Linux Mint Ulyssa 20.1.. Önereceğim yayın 64 bit Xfce.
İso dosyasını indirin, Etcher ile usb belleğe yazdırın ve bilgisayarınızı usb’den boot ederek Linux Mint’i sisteminize yükleyin.
Yükleme adımları inanılmaz kolay. Sistemin full Türkçe olması ise işinizi çok kolaylaştırıyor. Sistem neredeyse her işi kendisi hallediyor. Sonradan driver bile yüklemiyorsunuz..
Tamam, Linux tarafında bazı yazılım eksiklerimiz var fakat oyun tarafında hem Steam’in Linux desteği getirmesi hem de Nvidia Geforce Now gibi bulut oyun servislerinin tarayıcı üstünden çalışıyor olması, Linux’un Windows karşısındaki eksiğini bir nebzede olsa kapatmayı başarıyor.
Diğer tarafta Linux sistemlerin Windows’a göre daha az kaynak kullanması, eski atıl bilgisayarlarımıza sağlam bir hayat öpücüğü oluyor.
Aktif olarak Linux Mint yüklediğim bilgisayarın özellikleri şöyle; 1 gb Nvidia ekran kartı, intel i3 işlemci ve 4gb ram.
Bu bilgisayarda Nvidia Geforce Now üstünden sorunsuz Cyberpunk 2077 oynayabiliyorum. Resmi Steam uygulamasını yükleyip, Linux desteği sunan birçok oyunu oynayabiliyorum.
Windows’da kullandığım yazılımların alternatiflerini yükleyip kullanabiliyorum.
Ve Linux Mint kullandığım süre boyunca Windows’un eksikliğini pek de hissetmiyorum.
Konuyla alakalı ekleme yapmak yada soru sormak isterseniz yorum olarak yazabilirsiniz.
Yorum Yaz