Dünya kamuoyunda şarabın sağlık için yararlı olduğu yönünde genel bir düşünce olduğunu hatırlatan Dr. Boyle, “Bu yanlış, her şarap bardağı, kanser riskini yüzde 7 oranında artırıyor. Alkollü her içecek aynı oranda kanser riskine sebep oluyor.” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC), sigara ve tütün ürünleri, fiziksel aktivite eksikliği ve obezite ile birlikte alkolü de kanserin en büyük sebepleri arasında gösterdi.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) Başkanı Dr. Peter Boyle, kanserin küresel bir sorun haline gelmeye başladığını ve hastalığa yakalanma oranının üçüncü dünya ülkelerinde büyük artış gösterdiğini vurguladı. Kanser araştırmalarında her gün yeni gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Dr. Boyle, ancak kanser hastalarına uygulanan tedavinin sadece gelişmiş ülkelerde sağlanabildiğini, fakir ülkelerde ilaç dağıtımının ise neredeyse mümkün olmadığını kaydetti.
Birleşmiş Milletler’in, üçüncü dünya ülkelerindeki kanser hastalarının gerekli tedaviyi görebilmesi için yoğun çaba harcadığını dile getiren Boyle, ancak bunun uzun zaman alacağını belirtti. Kanserin en büyük nedeninin sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı olduğunu vurgulayan Dr. Boyle, alkolü de kanserin ana sebepleri arasında saydı.
Dünya kamuoyunda şarabın sağlık için yararlı olduğu yönünde genel bir düşünce olduğunu hatırlatan Dr. Boyle, tersine, şarabın da alkol içerdiğini ve kansere neden olduğunu ifade etti. Dr. Boyle, “Her şarap bardağı, kanser riskini yüzde 7 oranında artırıyor. Alkollü her içecek aynı oranda kanser riskine sebep oluyor. Dolayısıyla şarabın sağlığa yararlı olduğu yönündeki genel düşünce yanlış.” dedi.
Yorum Yaz