Yıllardır var olan Gmail mobil uygulaması artık farklı mail hesaplarınıda kontrol edebiliyor. Eskiden telefonumuzda Gmail, Outlook, Yahoo ve Yandex mail hesaplarımızı kontrol etmek için farklı uygulamalar kuruyor ve her mail hesabını bu uygulamalardan takip ediyorduk.
Ama şimdi diğer uygulamalara ihtiyacımız kalmadı. Çünkü Gmail mobil uygulamasına birden fazla ve farklı hesaplar ekleyip, maillerin hepsini Gmail uygulaması üzerinden takip edebiliyoruz. Geçelim uygulamanın kullanımına..
1.) Gmail mobil uygulaması çoğu cihazda mevcut ama eğer cihazınızda yoksa önce uygulamayı kurun veya Gmail uygulaması kuruluysa son Google Play güncellemesini yapın.
Android için:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm&hl=tr
(Anlatım Apple cihazlar için olmadığından sadece Android linkini paylaşıyorum.)
Gmail uygulamasına ikinci bir gmail hesabı ekleyecekseniz sıralamayı aynen izleyin. Farklı servis sağlayıcıların mail hesaplarını ekleyecekseniz de yine aynı adımları izleyin. Fakat Yandex mail veya kendi domaininize ait bir mail hesabı ekleyecekseniz, gelen/giden imap ayarlarını doğru olarak yapmanız gerek. Yandex imap ayarlarını aşağıda resimli paylaştım. Kişisel domain imap/pop3 ayarlarında sorun yaşarsanızda konuya yorum gönderebilirsiniz.
2.) Gmail uygulamasını açıp, (sol üstteki üç yatay çizgiden) sol gizli menüye ulaşın. Aktif Gmail hesabı bilgisine (gmail adresi görünen alana) dokunarak hesap ekleme menüsüne ulaşın ve Hesap ekle başlığına dokunun.
Hesap ekleme ekranında “Google” yerine “Kişisel (IMAP/POP)” seçeneğine tik koyun ve Tamam butonuna dokunun.
3.) E-posta hesabı ekranında; Gmail’e eklenecek Outlook (Hotmail), Yahoo, Yandex mail hesabınızın tam adresini yazın, Sonraki butonuna dokunun. Hemen ardından hesabın oturum açma şifresini girip, Sonraki butonuna basıp kurulumu gerçekleştirin.
4.) Bu seçenek Yandex mail kullanıcıları içindir! Hesap türü sorulursa “Kişisel (IMAP)” seçerek, ilgili hesabın şifresini girin ve Sonraki butonuna basarak hesap kurulumunu başlatın. İmap gelen ve giden sunucu ayarlarını aşağıdaki iki resimde görüldüğü gibi yapın.
Ve eğer sorun yaşarsanız mail hesabınızda Mail → Tüm ayarlar → E-posta programları altından imap’ın aktif olup olmadığını kontrol edin.
(Detaylar için; https://yardim.yandex.com.tr/mail/mail-clients.xml)
5.) Hesap senkronizasyon seçeneğini kafanıza göre ayarlayıp Sonraki butonuna dokunun. Ve hesap isimlerinide kafanıza göre ayarlayıp Sonraki butonuna dokunun.
6.) Artık Gmail altından tüm hesaplarınızı kontrol edebilir, mail alıp gönderebilirsiniz. Hesaplar arasında geçiş yapmak için sol gizli menüye ulaşmanız yeterli. Burada ekli hesapları görecek ve dokunduğunuzda o hesaba geçiş yapmış olacaksınız.
Konu hakkında sorularınız olursa yorum olarak gönderebilirsiniz.
Merhaba ben gmail hesabim ozelhesabimi ekliyemiyorum sunucu hatasi veriyor yardimci olur musunuz
@serhat ugur; Merhaba. Eklemeye çalıştığınız uzantı kendi web sitenizin adresi mi? Bilgileri nasıl giriyorsunuz? Kendi web sitenize ait ise cpanel veya diğer hangi paneli kullanıyorsanız oradan gelen/giden bilgilerini doğru olarak almanız gerek.
merhaba yabancı ülkede yaşıyan arkadşımdan yahoo adresini kendi telefonuma giremiyorum. benimkisi gmail kullanıyordum yardımcı olurmusunuz
@serkan; Merhaba. Aşağıdaki yahoo imap ayarları ile deneme yaparsanız belki çözüm olabilir.
https://help.yahoo.com/kb/SLN4075.html
Merha alar. Gmail uygula.asi uzerinden windowslive uzantili postami da kullaniyorum. Bir kac hata ile karsilastim. Size direkt nasil ulasabilirim? Uzun uzadiya burada yazmamali.
@Sessizlikler; Merhaba. İletişim formunu kullanabilirsiniz. Sitede sağ üstte iletişim bağlantısında.
Ben okulumun mail hesabını gmail uygulamasına eklemek istiyorum ama imap adresi yerine ne yazmam gerektiğini anlayamadım yardımcı olabilir misiniz?
@Women; Merhaba. Okulunuzun mail servisi olarak ne kullandığını bulmak lazım. Web sitesinin kendi altyapısı ise web sitesinde bir yerlerde imap adresi paylaşılmıştır. Okulun adını paylaşırsanız web sitesinden kontrol edebilirim.