Anker Soundcore Boost Kablosuz Hoparlör Yazılım Güncellemesi!

Anker Soundcore Boost Kablosuz Hoparlör Yazılım Güncellemesi!

Kablosuz hoparlörlerin ne kadar harika şeyler olduğunu anlatmadan direk konuya giriş yapıyorum.. Yazımızın konusu Anker SoundCore Boost kablosuz hoparlörün yazılım güncellemesinin nasıl yapılacağı ile alakalı.. Ve tabi yeri gelmişken diğer kablosuz hoparlörler içinde faydalı bağlantılar, bilgiler paylaşacağım. Hemen başlayalım.

Anker SoundCore Boost Güncelleme İşlemi!

Eğer elinizde adı geçen ürün var ise, aslında güncelleme yapmanıza gerek yok. Muhtemelen cihazınızdaki yazılım sürümü zaten olabilecek en üst sürümdür. Fakat özel durumlarda (mesela cihaz yazılımsal sorunlar yaşıyorsa) yazılım güncellemesi yapmanız gerekebilir. Bunun için kontrol yaptığınızda Anker resmi web sitesinde 2017 tarihli bir adet donanım yazılımı olduğunu göreceksiniz.. Güncelleme dosyasını ve Anker güncelleme aracını bilgisayarınıza indirecek, güncelleme yazılımını sisteminize kurup sonrasında güncellemeyi yapacaksınız. Fakat azıcık dikkat etmeniz gerekiyor ki hoparlörünüz kilitlenmesin!

Ola ki hoparlörünüz kilitlenirse; Power butonunu 4 saniye basılı tutarak soft reset, Power + BassUp butonlarını basılı tutarak hard reset atıp hoparlörü sıfırlamanız gerekir.

Tabi birde pil durumuna dikkat etmeniz gerekiyor. Piliniz yeterli olsun. Aksi halde cihaz güncelleme sırasında kapanır ve bu da kilitlenmesine sebep olabilir.

Önce indirilecek dosyalar..

Aşağıdaki bağlantıya gidin, mavi renkli butonlardan hangisi size uygunsa, o bağlantıdan Anker güncelleme aracını indirin. Bilgisayarınıza kurun.

Ardından A3145_SoundCore_Boost_V1.95-20171223.fw.zip isimli dosyayı indirin ve zip içerisinden çıkarın.

https://www.anker.com/update-firmware

Yazılım hazırlıklarımız bunlar. Şimdi sıra geldi cihazı bilgisayara göstermeye.

Bunun için önce Anker güncelleme yazılımını çalıştırın, ardından herhangi bir usb kabloyu bilgisayara bağlayıp hoparlörü bağlama aşamasına hazırlanın. Yazılımın hoparlörü görmesi için önce hoparlörde ses kısma (Volume –) ve ses yükseltme (Volume +) tuşlarını aynı anda basılı tutun, tuşları basılı tutarken de usb kablonun micro usb ucunu hoparlörin micro usb girişine takın. (Bu sırada tuşları bırakmayın!)

Kabloyu taktıktan kısa bir süre sonra bilgisayarınızdan “yeni donanım bulundu” bildirim sesi duyulacak ve Anker güncelleme yazılımında da Connected yazısı görünecek.

Artık tuşları bırakabilirsiniz.

Bundan sonra yapılacak olan şey çok basit; Next butonuna tıklayın, Choose butonu ile .fw uzantılı yazılımı seçin, Next butonuna tıklayın.

Hoparlörünüzde bir arıza yoksa, pili yeterli seviyede ise, yükleme işlemi kısa sürede bitecek ve Anker güncelleme yazılımı ekranında Update Successful yazısı belirecek.

Şimdi geriye tek bir adım kalacak; ses kısma (Volume –), ses yükseltme (Volume +) ve BassUp tuşlarına aynı anda basmak.

Bunu yaptığınızda, hoparlörünüz güncelleme modundan çıkacak ve artık onu normal bir şekilde kullanmaya başlayabileceksiniz. (Bunu yaptığınızda bilgisayarınızdan donanım kaldırıldı bildirim sesi duyulacak ve Anker güncelleme aracı ekranındaki Connected mesajı da kaybolacak.)

Güncelleme işlemini biraz daha sağlama almak gerekirse, bu pdf dosyasına göz atabilirsiniz.

Güncelleme ile Neler Değişti? 

Evet, güncelleme ile ne değişti? Bence bir şey değişmedi. Çünkü güncelleme sonrası hoparlörde bir değişiklik fark edemedim. Ayrıca güncelleme paketinin yayınlandığı tarihin hoparlörün yayınlandığı yıl olması da bu tahminimi doğruluyor.. Belki birkaç güvenlik ve stabilite düzeltmesi olabilir.

Sonuçta içimiz rahat etti ve güncellemeyi yaptık.

Peki Farklı Marka Kablosuz Hoparlörler?

Elinizde Anker değilde farklı marka, örneğin JBL, Harman Kardon, Bang & Olufsen veya Sony gibi markalara ait bir kablosuz hoparlörü var ise, bunları da yukarıdakine benzer bir yöntem ile ve eğer o ürün için yazılım güncellemesi yayınlanmış ise, tarif edildiği şekilde güncelleyeceksiniz.

Elinizdeki cihaz için güncelleme olup olmadığını ve güncellemeyi nasıl yapacağınızı ilgili markanın resmi web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

JBL: JBL için resmi web sitesinde indirme paketleri paylaşılmıyor. Ürünün Türkiye distribütörü ile iletişime geçebilirsiniz yada jbl.com üzerinde ürün modelini aratarak ürün sayfasından Specs & Support sekmesine göz atabilirsiniz. (JBL Türkiye distribütörü Aztek Teknoloji.)

https://eu.jbl.com/

Harman Kardon: JBL gibi Harman alt şirketi olan Harman Kardon’da da benzer durum geçerli.. Ürünün Türkiye distribütörü ile iletişime geçebilir yada harmankardon.com üzerinden ürün modelini aratarak Specs & Support sekmesine göz atabilirsiniz. (Harman Kardon Türkiye distribütörü de Aztek Teknoloji. Harman ise bir Samsung yan kuruluşudur.)

https://harmankardon.com/

Bang & Olufsen: B&O markası için aynı şekilde, resmi web sitesinde ürünü bulup Product Support bağlantısını takip edebilirsiniz yada doğrudan ürünün adı ile güncelleme yazılımı aratabilirsiniz. Mesela Beoplay modellerinin güncelleme yazılımının adı BeoPlay Software Updater.

Sony: Sony markalı kablosuz hoparlörler için, yine resmi web sitesine gidip, Support sayfasında önce ürünü bulup, sonrasında eğer varsa yazılım güncellemesini ve güncelleme aracını temin edebilir, pdf belgeler üzerinden öğrenerek, güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

Konuyla alakalı sorularınız olursa, yorum formundan yorum olarak yazabilirsiniz.